Βίλες Νηρηίδες

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, δίπλα στην Μονή Χρυσοσκαλίτισσας και λίγο πριν την πανέμορφη παραλία του Ελαφονησίου, ξεκίνησε την λειτουργία του από φέτος το νεόκτιστο συγκρότημα ενοικιαζόμενων βιλών "ΝΗΡΗΙΔΕΣ".

Οι Νηρηίδες, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήσαν νύμφες, που προσωποποιούσαν τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά της θάλασσας. Ήσαν κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας και εξ αυτής εγγονές του Ωκεανού. Περισσότερα για τις Νηρηίδες στην Ελληνική μυθολογία.

Οι βίλες ΝΗΡΗΙΔΕΣ στην Κρήτη, είναι χτισμένες στο νοτιοδυτικότερο άκρο του Νομού Χανίων, εκεί που ανταμώνουν τα Κρητικά νερά με το Λυβικό πέλαγος, ατενίζοντας το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα και τη μοναδική θέα που προσφέρει η ανέγγιχτη αυτή τοποθεσία.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο Χανίων είναι περίπου  μιάμιση (1½) ώρα, είτε ακολουθώντας τον δυτικό δρόμο από το Σφηνάρι, απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο της ανοιχτής θάλασσας, είτε από την ενδοχώρα, διασχίζοντας το μοναδικό φαράγγι  των Τοπολίων. Και οι δύο διαδρομές είναι εξαιρετικές, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με έντονες εναλλαγές στο τοπίο.

 

nirides nereides nireides ΝΗΡΗΙΔΕΣ νηρηίδες  elafonissi elafonisi ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ελαφονήσι chania ΧΑΝΙΑ χανιά creta crete kreta κρήτη ΚΡΗΤΗ south crete ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ νότια κρήτη KρήτηΚρήτη kastelli ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΣΤΕΛΛΙ καστέλλι καστέλι kissamos κίσσαμος κίσαμος ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΣ studios for rent apartments for rent hotel ξενοδοχείο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ unexlored crete explore crete vlatos βλάτος ΒΛΑΤΟΣ vacation vacations διακοπές ΔΙΑΚΟΠΕΣ GREECE HELLAS GRECIA ελλάδα ΕΛΛΑΔΑ dream vacations milia μηλιά